Plantenborder van beton stapelblokken voor een fantastische tuinafscheiding

  • Geplaatst op
  • Door Betondingen.nl
  • 0
Plantenborder van beton stapelblokken voor een fantastische tuinafscheiding

Een betonnen plantenborder zelf maken was nog nooit zo eenvoudig dankzij de betonnen stapelblokken van Betondingen.be. Lees de instructies erop na, van de fundering leggen tot verlijming. Indien u nu als klant vragen moest hebben, schroom dan niet ons vakkundige team te contacteren, zij hebben op iedere vraag het juiste antwoord.
Onze klant zond ons team deze aansprekende foto toe van zijn zelf opgebouwde plantenborder, opgetrokken uit betonnen stapelstenen die niet gemetst zijn maar verlijmd. Om het fraaiste effect te verkrijgen is metsen met specie niet nodig bij stapelblokken, maar valt eenvoudigweg een goeie pu stone fix (schuimlijm) te gebruiken.

Betonnen stapelblokken voor borders en tuinafscheiding

Stapelblokken vormen een nuttige en moderne toepassing voor de hedendaagse tuin. Wij van Betondingen.be bieden een breed gamma aan mogelijkheden. Uzelf kiest de kleuren, waaronder modern antraciet, grijs, of nieuwigheden zoals brons, roubaix, en roestkleurige stapelblokken.

Hoe is de werkwijze van stapelblokken?

De klant koopt bij ons via de website betonnen stapelblokken, die wij netjes bij de klant thuisbezorgen. Het is namelijk zeker en vast geen goed idee om met de eigen wagen bij ons de stapelblokken te komen ophalen, die te veel wegen voor veilig vervoer.

Wanneer de stapelblokken en aanverwante spullen netjes bij jou thuis afgeleverd zijn, is het tijd om de grond rijp te maken voor het karwei. Voor de plantenborder op deze foto zijn gebruikt: stapelblokken, hoekstenen, Seal-it 478 Pu-Stone Fix, Seal-it 450 Pur Cleaner en de Purpistool-ERGO. Voilà, nuttige details voor medebouwers!

Bouwrijp maken voor het aanleggen van een border

Om de plantenborder, of tuinafscheiding, of waar je de border geplaatst wilt hebben in de tuin, te realiseren, moet je eerst de afstand markeren door middel van het slaan van paaltjes en te verbinden met lintjes. Op deze wijze ontstaan er rechte lijnen die de border markeren.

Graaf een sleuf uit, met een diepte van zo ongeveer 15 cm. Hoog hierna op met zand, tot zo'n 3 cm diepte vanaf de straat. Het zandbed moet wel aangedrild worden. Hierna kan er een fundering worden aangelegd, dit doet men met funderingstenen (ook bekend als opsluitbanden). Wordt het muurtje hoger dan 45 cm, dan is het aan te bevelen eerst wat snelcement te plaatsen, waarin de funderingssteen gelegd kan worden. Stamp de funderingsstenen aan met een rubberhamer.

Verlijmen van beton stapelblokken

Is de fundering goed waterpas gelegd, veeg dan het overtollige zand weg opdat de schuimlijm beter hechten kan. Schud de schuimbus goed op en spuit in een rechte lijn de eerste laag per stapelblok, deze mag wat dikker worden aangebracht voor een solide hechting. Is de eerste laag eenmaal gelegd, laat dan de volgende rij stapelblokken die hierop geplaatst zullen worden verspringen. Zo komt er geen naad op een andere naad. Werk op deze wijze verder af.

Moest u nu vragen hebben over het aanleggen van een border, contacteer dan gerust ons vakkundig team, voor je bestelling én vakkundig advies!

Betondingen contacteren

Telefonisch: +32 78 - 482 084
Mail: [email protected]

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.